Kylie Cosmetics vs. Colourpop Valentines Collection 2017

Het is jullie vast niet ontgaan dat het deze week Valentijnsdag was! Hier en daar kwamen er merken met een leuke Valentijnscollectie uit en ook twee van mijn favoriete merken deden hieraan mee.

Colourpop kwam uit met een collectie van oogschaduwduo’s, lippiestix, een highlighter en een setje met mini matte liquid lipsticks/glosses. Pas sinds heel kort verkoopt Colourpop pressed shadows (de meest bekende zijn Super Shock Shadows) en de duosetjes zijn helemaal nieuw.

Opvallend genoeg bracht Kylie Cosmetics (among other things zoals weer een setje mini mattes, al langer bekend met pressed eyeshadows, ook voor het eerste oogschaduwduo’s uit. Kylie Cosmetics en Colourpop hebben hetzelfde moederbedrijf dus ze zullen vast geïnspireerd zijn door elkaar… Het maakte mij in ieder geval ontzettend nieuwsgierig naar beide setjes en zeker om deze met elkaar te vergelijken.

So I did!

schermafbeelding-2017-02-16-om-17-13-27

Laten we beginnen met het setje van Kylie Cosmetics! Kylie Cosmetics bracht 3 verschillende mini setjes uit. Alle drie de setjes bevatten een mini gloss en een mini matte liquid lipstick (in kleuren die al eerder uit zijn gekomen) en een compact met twee speciaal ontworpen eyeshadowkleuren.

Ik koos voor het ‘Smooch’ setje om de kleuren mij het meeste aanspreken. Het setje zit bij elkaar in een vierkant wit doosje met een rood glimmend Kylie logo en ook rode randen. Het past mooi bij het strakke, minimalistische design dat alle Kylie Cosmetics producten hebben en is ook helemaal in Valentijnstijl. Op de achterkant kan je heel schattig opschrijven aan wie en van wie het cadeautje is.

schermafbeelding-2017-02-17-om-16-28-53

Smooch bevat de lipgloss Damn Gina (soft shimmering peachy-pink gloss) en de matte liquid lipstick Gorg (red burgundy wine). Dit zijn twee kleuren uit de Koko Collection van Kylie Cosmetics die voor een beperkte tijd verkrijgbaar was.

schermafbeelding-2017-02-17-om-16-20-36schermafbeelding-2017-02-17-om-16-20-49

Het kleine eyeshadow compact is schattig en heel minimalistisch van wit cardboard met magnetische sluiting.

schermafbeelding-2017-02-17-om-16-20-10schermafbeelding-2017-02-17-om-16-20-23

Aan de binnenkant staat de handtekening van Kylie in het zelfde glimmende rood. Links zie je de matte kleur Poison Berry en de metallic kleur In Love.

schermafbeelding-2017-02-16-om-17-14-15

De rechter twee swatches zijn de Kylie Cosmetics oogschaduwkleuren. Beide kleuren zijn heel goed gepigmenteerd en creamy. De matte kleur is een tinietinie bit poederig dus je moet daarbij oppassen voor een beetje fall-out, maar anders dan dat ben ik erg enthousiast. De matte kleur is heel makkelijk om op te bouwen, de metallic is iets lastiger om op te bouwen en de intensiteit van de shimmer te houden met gewoon een kwast, maar dat is goed te verhelpen met een beetje Fix+ op mijn kwast (of een extra laagje aan te brengen met mijn vinger).

De linker twee kleuren van de swatches zijn kleuren uit het Colourpop setje.

Ook Colourpop kwam met een aantal oogschaduwduo’s uit. Deze duo’s bevatten alleen twee oogschaduwkleurtjes en dus geen mini lippies.

Dit is het setje Meant To Be dat de kleuren Bouquet Toss en Flowerboy bevat. Het ontwerp van het doosje alleen al is zo schattig, met de hartjes op de zijkant! De hartjes zijn kenmerkend voor deze collectie van Colourpop.

De oogschaduwcompact zelf heeft aan de zijkant ook de schattige hartjes (rood en zilver metallic). Op de achterkant kan je de namen van de ontvanger en afzender schrijven (mmm waar hebben we dat eerder gezien haha). Wat ik echt super duper leuk vind aan deze setjes van Colourpop, is dat ze zijn ontworpen als brief. De voorkant zit dicht met een magneetsluiting en daardoor is het net alsof je het flapje van een enveloppe opent.

schermafbeelding-2017-02-17-om-16-30-22

Hoewel dit ontwerp heel schattig is, is het wel echt huuuuge voor slecht twee oogschaduws. Ik zie mijzelf deze pressed shadows er wel snel uithalen en de pans gewoon in mijn Z-palette stoppen, want dit is natuurlijk helemaal niet handig om mee te werken.

schermafbeelding-2017-02-17-om-16-30-08

De linker kleur is de metallic Bouquet Toss. De rechter kleur is de matte Flowerboy.

schermafbeelding-2017-02-17-om-16-31-05

Nogmaals even de swatches zodat je die weer voor je hebt. De matte van Colourpop is echt extreem gepigmenteerd, heeft geen fall-out, is voor een matte kleur hartstikke creamy en de kleur is ook nog eens intens. De metallic kleur is prachtig met een licht duochrome effect. Deze kleur is ook redelijk creamy voor een pressed shadow maar had wel wat opbouw nodig om de shimmer normaal te kunnen zijn en een beetje kleur af te kunnen geven.

Om maar meteen te gaan vergelijken: Kylie Cosmetics heeft de beste metallic shadow en Colourpop heeft de beste matte kleur. 50/50 dus on this one.

schermafbeelding-2017-02-17-om-16-30-44schermafbeelding-2017-02-17-om-16-30-51

Wat betreft verpakking is het lastig een winnaar te kiezen. Colourpop wint absoluut vanwege de schattige details, maar het is zo onhandig als de nete. Ik denk dat ik daarom voor de verpakking van Kylie kies: het is netjes afgewerkt, strak en simpel en het meest belangrijk: handzaam.

Voor wat betreft de prijs zou je in eerste instantie denken dat Colourpop veel goedkoper is. Maar als ik het echt eerlijk wil vergelijken ga ik een kleine berekening erop los laten.

Voor Smooch van Kylie Cosmetics betaalde ik $22 en daar krijg je dus twee eyeshadows voor en twee mini lippies. 

Voor Meant To Be van Colourpop betaalde ik $10 en daar krijg je twee eyeshadows voor.

Beide setjes zijn op dit moment uitverkocht en voor zover ik weet komen ze helaas ook niet meer terug :(.

De waarde van een Colourpop mini matte $3,60 (een setje van 5 mini’s is $18 en dat is dus $3,60 per stuk). Twee eyeshadows en twee mini mattes van Colourpop zouden dus $17.20 kosten. Voor wat betreft de prijs is Colourpop dus voordeliger en dat is een extra pluspunt voor Colourpop wat de merken nu gelijk zet.

Het komt er gewoon op neer dat het een stukje persoonlijke voorkeur is (wat het trouwens altijd is bij make-up, wat de een geweldige oogschaduw vindt kan een ander vreselijke kwaliteit vinden). Het ligt er maar net aan welke verpakking je het meest leuk vind (schattig en gedetailleerd of strak en handzaam), of je er graag twee mini lippies bij hebt ja of nee en in hoeverre prijs voor jou uitmaakt.

Ik ben in ieder geval erg blij met beide setjes! Ik maakte bovenstaande look met beide oogschaduwsetjes. Colourpop Flowerboy in de crease, Kylie Cosmetics Poison Berry in de buitenste ooghoek en tot slot Kylie Cosmetics In Love op mijn ooglid (met een beetje Mac Fix+ voor de intensiteit). Helemaal leuk!

Voor welk setje zou jij gaan?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s