Ipsy Bag december 2016 + eindoordeel Ipsy Bag

We zijn alweer twee maanden verder maar ik wilde jullie toch graag mijn Ipsy Bag van december laten zien zodat ik het kan combineren met een ‘eindoordeel’ over de Ipsy Bag als beautysubscription.

Ik heb de Ipsy Glam Bag (zoals ie officieel heet) iets langer dan een half jaar gehad en vond het tijd om ermee te stoppen en opzoek te gaan naar een nieuwe beautysubscription. Welke dat is geworden, lees je binnenkort op Weeks of Beauty!

De Ipsy Bag is een maandelijkse beautysubscription waarbij je elke keer een toilettasje passend bij het thema van de maand en vijf sample sized (en soms full-sized) producten krijgt. Deze producten zijn gekozen aan de hand van de voorkeuren voor producten, kleuren en merken die je aan Ipsy hebt doorgegeven. Ipsy garandeert niet dat alle producten altijd aan jouw smaak zullen voldoen, maar ik merkte zelf dat hoe vaker ik feedback had gegeven op producten (elke maand na ontvangst van mijn Ipsy Bag), hoe meer de producten in de smaak vielen.

De Ipsy Bag is enkel af te sluiten met creditcard en met een Amerikaans adres, want ze sturen niet direct naar Nederland. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van mijn adres op Shipito.

schermafbeelding-2017-02-19-om-15-38-51

Dit is de Ipsy Bag van December 2016! Ik moet zeggen dat dit toch wel de leukste selectie aan producten is die ik van al mijn Ipsy Bags heb gekregen. Alle vijf de producten zijn dingen die ik ook daadwerkelijk ga gebruiken.

Dat is het punt met Beautysubscriptions in het algemeen: je krijgt at random producten en het is altijd maar afwachten of je ze allemaal wat vindt. Sommige producten gebruik je überhaupt niet, anderen krijg je in kleuren die je niets vindt… Ik heb ook een paar keer de Bluxbox gehad maar daar kreeg ik echt elke keer vooral producten en merken waar ik niets mee had. Nieuwe dingen uitproberen is leuk, dat is het idee van dit soort boxen, maar dan moet er wel een beetje affiniteit mee zijn.

Het leuke van Ipsy Bag is dat je, op het moment dat je een abonnement start, je een vragenlijst invult met jouw kenmerken (haarkleur, huidsoort, oogkleur etc.) en wat voor producten/merken/kleuren je leuk vindt. Zoals ik in de inleiding al vertelde, geeft het niet de garantie dat je altijd producten krijgt die je leuk vindt, maar aangezien je na elke Ipsy Bag de kans krijgt om reviews achter te laten op alle producten, merken en kleuren, zorgt het algoritme ervoor dat je Ipsy Bag selectie elke maand weer wat beter wordt!

Een ander tof punt van de Ipsy Bag is dat je met je reviews punten verdiend. Deze punten kan je vervolgens inwisselen voor een extra product in je Ipsy Bag. Zo heb ik mijn punten een keer ingewisseld voor een miniatuur sized browproduct van Benefit!

Voordat je de Ipsy Bag thuis ontvangt kan je al online zien wat er in je Ipsy Bag zit en wat voor looks je er mee kunt maken, video’s over het thema van de maand, de producten die anderen hebben gekregen etc. etc. Ook zijn er elke maand voor veel merken een give-away als je bijvoorbeeld een look maakt met de producten van dat merk, die je in je Ipsy Bag hebt gekregen. De Ipsy Bag is meer dan alleen elke maand producten ontvangen, het is een community! Lang niet alles vond ik interessant overigens, maar het is leuk dat het er is voor de mensen die het wel leuk vinden om mee te kunnen met de subscription.

En dan de reden waarom ik gestopt ben met de Ipsy Bag: het was gewoon tijd voor weer wat anders. Elke maand vijf producten/miniatuur sized producten stapelt op een gegeven moment wel op en daar kwam bij dat ik ook elke maand nog de kosten van Shipito er bij moest betalen. Het was echt de leukste beauty subscription waar ik tot nu toe over heb gelezen (internet research voordat ik mijn abonnement begon) en ik heb best een aantal leuke producten er aan over gehouden!

Laten we nu eens een kijkje nemen in de Ipsy Bag van december!

schermafbeelding-2017-02-19-om-15-39-16

Het toilettasje van deze keer is super Christmassy: rood velvet-ish. Perfect om ook te gebruiken als clutch!

schermafbeelding-2017-02-19-om-15-42-25

En de producten!

Nip + Fab Exfoliate Glycolic Fix Serum. Schijnt ontzettend goed te zijn tegen pukkeltjes en een onzuivere huid.

schermafbeelding-2017-02-19-om-15-42-50

Makeup spons (Beautyblender-ish) van Mint Pear. Voelt stugger en steviger dan de Beautyblender maar het materiaal is wel goed om concealer en foundation egaal mee aan te brengen denk ik.

Ook wel eens leuk, een makeup spons die niet zo duur is als de Beautyblender!

schermafbeelding-2017-02-19-om-15-43-11schermafbeelding-2017-02-19-om-15-43-18

City Color Be Matte Blushpalette. Nice nice dit! Lekkere zomerse blushkleurtjes, handig om mee te nemen op reis voor als je meerder blushkleurtjes bij je wilt hebben. De kleuren zijn goed gepigmenteerd en goed matte. Ze voelen echter wel een beetje stroef, bijna als stoepkrijt… Ben benieuwd hoe ik dat op mijn wangen ga ervaren!

schermafbeelding-2017-02-19-om-15-43-47

NYX Singe Eyeshadow in Fireball. Echt een prachtige kleur en jeeeetje wat is ie creamy! Super goed gepigmenteerd ook zoals je ziet op de swatch. Love it!

schermafbeelding-2017-02-19-om-15-43-53schermafbeelding-2017-02-19-om-15-44-00

En tot slot een mini tubetje Smashbox Insta-Matte Lipstick Transformer. Ik had hier wel eens overgelezen dus ik was echt super benieuwd ernaar!

schermafbeelding-2017-02-19-om-15-44-14

Van deze twee roze lipsticks is de linker de normale swatch (creamy) en op de rechterswatch heb ik de Lipstick Transformer aangebracht. Je ziet inderdaad dat het glimmende eraf gaat, maar in plaats van dat het echt matte is, vind ik de kleur vooral dof worden… Eens kijken hoe dat op mijn lippen gaat zijn.

Same story als ik het op mijn lippen draag: links is de normale creamy lipstick en rechts draag ik de lipstick met de Lipstick Transformer erover heen. De kleur is doffer (however in dit geval nog steeds bright en goed gepigmenteerd) maar wel matte!

Ik ben niet helemaal onderste boven hiervan… dan kies ik wel een andere kleur lipstick die wel matte is of laat ik deze kleur gewoon lekker creamy zijn.

De Ipsy Glam Bag kost $10 per maand (exclusief taxes en verzending van Shipito naar je huis, verzenden binnen USA is gratis) en een abonnement (die je elke maand kan opzeggen) sluit je hier af. 

En oh! De Ipsy Bag werkt samen met veel nieuwe maar ook zeker heel veel bekende, grote merken samen zoals TheBalm, Smashbox, NYX, Urban Decay, Benefit en Colourpop.

4 comments

    • Hi Daisy. Shipito heeft een aantal opties voor verzending waarbij je met de goedkoopste ongeveer €20 kwijt bent en €2 voor de afhandeling van het pakketje.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s