Make-up Actie ervaring en oordeel

Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe merken en nieuwe beautysubscriptions te proberen. Zo had ik al eerder de Bluxbox, Ipsy Glambag en heb ik sinds kort de Beautycon Box. Op Facebook zag ik steeds reclame van Make-Up Actie voorbij komen. Het is een abonnement waar je elke maand een make-up product in je brievenbus ontvangt zodat je deze kunt uitproberen.

Op een gegeven moment werkten ze samen met Yvonne van Life of Yvonne en toen werd ik toch eigenlijk wel benieuwd naar de ‘dienst’ en producten. Ik schreef mij in!

Hoe Make-Up Actie werkt en wat ik er van vind, lees je in deze blog!

Hoe werkt het?

Schermafbeelding 2017-03-12 om 10.52.20

Bovenstaande afbeelding van de website van Make-Up Actie beschrijft hoe de dienst werkt. Je krijgt dus elke maand een make-up item toegestuurd (die door de brievenbus past, scheelt kosten dus is handig).

Alle producten die je krijgt zijn van het merk beebee cosmetics. Ik kreeg eerst de indruk dat je producten van allerlei verschillende merken zou krijgen, maar dat is dus niet zo!

Foto 11-03-17 12 07 11

Ik heb de dienst voor drie maanden gehad om gewoon eens te kijken wat het is en hoe het werkt. Na drie maanden kan je de dienst elke maand opzeggen.

Wat ik goed vind aan deze dienst is dat je je voorkeur voor kleuren aan kunt geven. Elke keer zijn er drie opties waar je je voorkeur van aan kunt geven. Tot nu toe heb ik elke keer mijn voorkeurskleur gekregen maar ik kan niet met 100% zekerheid zeggen dat je gegarandeerd je voorkeur krijgt toegestuurd.

De producten worden je toegestuurd in een roze envelopje met bubbletjesplastic erin voor de bescherming van het product. Elke maand zit er ook een kaartje bij met toelichting op het product.

Foto 11-03-17 12 07 33Foto 11-03-17 12 07 53Foto 11-03-17 12 08 01

De eerste maand ontving ik deze eyeshadow-stick voor €1,- (omdat dit mijn eerste maand was hoefde ik maar €1 te betalen, leuk lokkertje! 🙂 ).

Ik vind de verpakking van de eyeshadow-stick er een beetje goedkoop uitzien en hoewel verpakking voor mij altijd een grote rol speelt in of ik een product geweldig vind op niet, heeft dat natuurlijk geen invloed op de kwaliteit van het product.

De kwaliteit van deze eyeshadow-stick is namelijk prima!

Foto 11-03-17 12 13 34

Het is de meest linkse swatch. Zoals je ziet is de eyeshadow-stick goed gepigmenteerd en heeft het een prachtige glow. De eyeshadow-stick is makkelijk aan te brengen (het had een klein beetje creamier gemogen om het gemak van zo’n stick op je ooglid aanbrengen iets te verbeteren maar dat is een klein details) en het voegt echt een prachtige glow toe aan mijn ooglook. Verder bleef het ook goed zitten tijdens het dragen.

Volgens het kaartje is deze eyeshadow-stick normaal €20,95 en ik kan je in ieder geval met volle overtuiging vertellen dat deze eyeshadow-stick geen €20,95 waard is. Er zijn high-end brands die een gelijke prijs hebben voor een soortgelijk product en die zijn vaak in kwaliteit nog een beetje beter en hebben verpakking die er ook mag wezen. Voor €20,95 mag je behalve een goede kwaliteit ook een mooie verpakking verwachten.

Foto 11-03-17 12 08 56Foto 11-03-17 12 09 04

Het tweede product dat ik ontving was de beebee lipstick Tokyo. Waar de verpakking van de eyeshadow-stick niet super fancy was, is de verpakking van de lipstick echt vreselijk. Het doet me denken aan een lipstick die je bij de Intertoys op de kindermake-up afdeling koopt of bij de Action in de uitverkoop. Erg cheap naar mijn mening.

Ondanks de vreselijke verpakking, is de kwaliteit van deze lipstick ook weer erg verrassend. Ik vind de geur van de lipstick ook erg cheap, maar de kwaliteit is echt goed! De lipstick brengt makkelijk en egaal aan, is goed gepigmenteerd en dekt goed. De lipstick blijft ook goed zitten. Met eten en drinken vervaagt ie (welke lipstick doet dat eigenlijk niet, zijn er maar weinig) maar verder is de lipstick goed voor langdurig plezier :).

Foto 11-03-17 12 13 34

De middelste swatch is van de lipstick.

In geen honderd jaar zou ik €23,95 voor deze lipstick betalen… de kwaliteit is goed inderdaad maar wederom  de verpakking goedkoop en voor deze prijs kan je bijvoorbeeld ook een lipstick van Mac Cosmetics kopen en dan heb je meteen een juweeltje in zowel verpakking als kwaliteit te pakken. Ik snap gewoon echt niet waar ze de normale prijzen vandaan halen.

Voor deze lipstick heb ik de maandprijs van €5,99 betaald en voor de kwaliteit vind ik dat een goede prijs maar door de verpakking vind ik in the end ook €5,99 te duur. Koop een Essence van Catrice lipstick en je hebt een vergelijkbare kwaliteit lipstick met een normale geur en mooie verpakking maar dan voor minder dan deze lipstick.

Foto 11-03-17 12 09 30Foto 11-03-17 12 09 38Foto 11-03-17 12 10 13

Het laatste product dat ik ontving met deze dienst (na de lipstick heb ik mijn abonnement heel snel opgezegd)  is deze beebee Highlighter Powder.

Deze verpakking vind ik al iets beter ogen, het komt in het straatje van Essence en Catrice terecht en voor budget make-up vind ik daar niets mis mee.

Foto 11-03-17 12 13 34

De rechter swatch is van de highlighter. De highlighter is van goede kwaliteit: niet te poederig, zacht en creamy en daarmee prettig om aan te brengen. Op mijn gezicht was het ook makkelijk aanbrengen echter heeft deze highlighter wel wat build-up nodig om echt goed te shinen. Het voordeel daarvan is dat je voor een super subtiele glow kunt gaan of dat je je cheekbones mega wilt laten shinen.

Wederom zit de prijs die ze als normale beebee cosmetics verkoopprijs aangeven mij dwars. Ik bedoel… €21,50?! Voor €21,95 heb je Mary-Lou Manizer van TheBalm die precies dezelfde kleur heeft (I checked 🙂 ), van betere kwaliteit is en een veel mooiere en luxere verpakking heeft (cool design, spiegeltje, stevig materiaal).

Een highlighter die ook dezelfde kleur en een vergelijkbare kwaliteit heeft dat is Glowcomotion van W7. Daar betaal je €5,49 voor en dan heb je een vergelijkbare kwaliteit, stevigere verpakking en een spiegeltje in de compact. Dus ook voor de prijs van €5,99 die ik hiervoor heb betaald kan je een soortgelijk product voor minder vinden.

Ik denk dat mijn eindoordeel inmiddels wel duidelijk is over Make-Up Actie maar voor de goede orde hier nog even op een rijtje:

  • Het concept van Make-Up Actie is erg leuk voor mensen die nog geen uitgebreide make-up collectie hebben en die kennis willen maken met het merk beebee cosmetics.
  • De kwaliteit van de producten is goed en wat dat betreft is €5,99 per product een goede prijs.
  • De verpakking van de producten is echter cheap: dat maakt het de €5,99 naar mijn mening niet waard.
  • Voor €5,99 kan je in de meeste gevallen vergelijkend goede kwaliteit vinden bij bijvoorbeeld Essence en over het algemeen betaal je dan ook nog eens minder (+ meer keuzes in kleur voor bijvoorbeeld de lipsticks).
  • De prijzen die beebee cosmetics op hun webshop voor de producten vraagt zijn echt idioot hoog. Soms liggen de prijzen nog hoger dan die van Mac Cosmetics en dat vind ik het echt niet waard voor weliswaar goede kwaliteitsproducten maar met goedkope verpakkingen.

Ik vind het echt jammer nu ik er zo over nadenk.. deze manier van kennismaken met een bepaald merk vind ik erg leuk en ik ben positief verrast over de kwaliteit van de producten. Maar de prijzen die beebee cosmetics op hun webshop vraagt vind ik echt niet kunnen… veel te hoog. En zo jammer van de verpakkingen! Als beebee cosmetics hun prijzen met zeker 25% zou verlagen en dan de kwaliteit van de verpakkingen/uiterlijk van de producten enorm zou upgraden, dan zou ik zeggen dat de verhouding in orde is… Maar het is dus niets voor mij.

Kenden jullie Make-Up Actie en beebee cosmetics al?

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s