Koningsdag ’17 Inspiratie

Daar sta je dan
Je zag dit moment al zo vaak in je dromen
En daar is ‘t dan
De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier…

Ja, dat zijn de lyrics van het Koningslied en ja, het geldt ook voor mij haha. Weeks of Beauty is alive! De afgelopen periode heb ik elk uurtje vrije tijd gestoken in het schrijven van mijn afstudeerscriptie. De eerste versie is nu ingeleverd dus voor nu heb ik eventjes rust. Tijd om me te verheugen op Koningsdag!

Ik kan natuurlijk op donderdag wel laten zien voor welke look ik ga, maar het is volgens mij veel leuker als ik nu alvast wat inspiratie met jullie deel, zodat je last minute nog naar de winkel kan gaan.

Voor deze look ben ik gegaan voor een vlaggetje op mijn wang die matcht bij mijn rood/wit/blauwe lippen. De oranje kleur op mijn ogen heb ik bij alle looks in deze post, want ik vind het zo’n mooie kleur en ik was helemaal vergeten dat ik deze kleur had.

Mijn lippen heb ik zo gemaakt door eerst wat doorzichtige lipgloss op te doen (omdat het plakt) en vervolgens heb ik wat rode lipstick aangebracht, witte oogschaduw met een kwastje op de lipgloss gedept en dat is ook wat ik heb gedaan met blauwe oogschaduw.

Het nadeel van de kleuren zo is dat het eigenlijk meer een Franse vlag is… maar ag :).

Deze tweede look is hetzelfde principe maar dan de Nederlandse vlag zoals ‘ie hoort. Ik gebruikte een rode lipliner voor de rode kleur, het wit is weer oogschaduw en het blauw heb ik met een kwastje van het vlaggetjesstiftje gehaald.

Ik verkies de vorige look boven deze, omdat deze horizontale strepen mijn lippen optisch kleiner maken, er veel minder kleur te zien lijkt te zijn en het alles behalve transferproof is. Een keer met mijn lippen over elkaar (of een hap van de oranje tompouce, slokje van een lekker wijntje) en alle drie de kleuren zijn met elkaar gemengd. Leuk dus voor foto’s, maar in het echt rete onpraktisch. Dat geldt overigens voor allebei de vlaggenopties op mijn lippen. Vandaar dat ik deze Koningsdag voor oranje lippen ga!

Afgelopen jaren ben ik altijd voor een knalrode lipstick gegaan en zorgde ik voor lekker veel oranje accessoires. Dit jaar wilde ik persé oranje op mijn lippen en ineens viel het mij op hoeveel keus er is!

Ik draag hier Etos Long Lasting Lipcolor in de kleur Orange Passion. Een mooie creamy liquid lipstick met shimmer en goede pigmentatie. Blijft niet bijzonder lang zitten, maar het is wel makkelijk bij te werken!

Het (mislukte) kroontje op mijn wang is gemaakt met een sjabloontje en krijtje van Blokker (€1). De oranje oogschaduw komt uit het Sleek i-Divine Eyeshadow Palette in Sunset. Het is een super gepigmenteerde en creamy oogschaduw die de hele dag blijft zitten.

Look 4 is de look zoals ik deze Koningsdag rond ga lopen: een combinatie van rood/wit/blauw en oranje!

Schermafbeelding 2017-04-25 om 20.47.30

Ik ben elk jaar ook trouw met het oranje lakken van mijn nagels en dit jaar ga ik voor een heerlijke neon oranje kleur. Dit is de Gel Effect Nail Lacquer van Aurora in Safety Orange (een betere naam had het niet kunnen hebben haha), maar bijna elk merk verkoopt op dit moment welk oranje nagellak, dus dat moet geen probleem zijn om te vinden.

Mocht je nog een last minute oranje lipkleur zoeken, dan zou je eens bij Etos langs kunnen gaan voor de lip color. Andere ideeën zijn Forbidden Sunrise lipstick van Mac (voor de verzamelaar, want voor alleen Koningsdag is het wat prijzig), NYX Liquid Suede in Orange County, NYX Soft Matte lip cream in San Juan en er zijn nog veel meer opties.

Ik hoop dat iedereen een super leuke Koningsdag heeft met heerlijke oranje tompoucen en gezelligheid!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s