Benefit Dandelion Twinkle Highlighter

Naast de prachtige Prismatic Amethyst van Becca waar ik eerder vandaag over schreef, kwam ik ook in het bezit van de ‘lieve’ Dandelion Twinkle van Benefit Cosmetics! Vandaag trakteer ik jullie gewoon op nog een review van een mooie highlighter!

De box blushes en bronzers van Benefit zijn well known: Hoola, sinds kort Hoola Lite, Dandelion, de nieuwe Galifornia etc. En sinds kort heeft Benefit ook een powder highlighter in box uitgebracht! Ik heb mij laten vertellen dat deze in juni uitkomt in Nederland (update 26 mei: nu al beschikbaar bij Douglas!). Mocht je net als ik niet willen wachten, dan vertel ik later in deze blog waar je hem nu al kunt bemachtigen!

Schermafbeelding 2017-05-21 om 11.18.16Schermafbeelding 2017-05-21 om 11.18.26Schermafbeelding 2017-05-21 om 11.18.36

Ik kan echt niet anders zeggen dan dat ik deze highlighter zo schattig vind! Het doosje is licht roze/peachy en heeft een subtiele shine. Dandelion Twinkle valt binnen de Dandelion serie van Benefit. Het valt me wel direct al op dat Dandelion als blush licht roze is en Dandelion Twinkle meer beige/peachy is.

Dandelion Twinkle komt net als de andere box producten van Benefit met een kwastje die geschikt is voor het maken van een ‘scherpe’ highlighter lijn op je jukbeenderen.

Schermafbeelding 2017-05-21 om 11.18.51Schermafbeelding 2017-05-21 om 11.19.08Schermafbeelding 2017-05-21 om 11.19.30

Dandelion Twinkle deed mij in eerste instantie ook denken aan Becca’s Rose Quartz, maar aan bovenstaande foto’s kan je zien dat ik hartstikke fout zat :). Zowel op mijn vingers als op de swatch is links Rose Quartz van Becca en rechts Dandelion Twinkle van Benefit. Dandelion Twinkle is echt een beige/peachy kleur met subtiele glow.

De highlighter heeft de bekende Benefit geur waarvan ik niet zo goed weet hoe ik het moet beschrijven, maar het is in ieder geval typisch geparfumeerd (niet vies gelukkig maar wel sterk).

Het product is zacht en creamy, misschien naar mijn smaak zelfs iets té creamy omdat het product iets te veel aan elkaar blijft hechten en je te snel een duidelijke streep product krijgt. En als je dat dan wilt blenden dan blijft er weinig product over omdat het meer aan het product zelf lijkt te hechten en te weinig aan de huid. Datzelfde idee krijg ik als ik het aanbreng met een kwast: het hecht prima aan de kwast en aan mijn huid maar het brengt subtiel aan. Als je vervolgens de glow wat meer wilt opbouwen, dan veeg je het voor een deel juist weer van je gezicht af. Over het aanbrengen ben ik dus niet helemaal tevreden.

Over de prachtige, natuurlijke glow dat de highlighter geeft, valt overigens niets slechts te zeggen. Voor de foto heb ik de highlighter vrij stevig aangebracht en de foto is vol in de zon gemaakt dus dit is vrij dramatisch, maar wat je goed kunt zien is de mooie, warme glow dat de highlighter geeft. Het smelt een soort van samen met de huid en het doet me ergens ook denken aan de poeders van Hourglass die je huid all over mooier maken en niet persé dienen als highlighter (hoewel Dandelion Twinkle dan wel echt als highlighter bedoelt is, maar het heeft wat weg van de Hourglass poeders).

Over het aanbrengen van Dandelion Twinkle ben ik niet zo heel enthousiast, maar het uiteindelijke effect dat de highlighter heeft en de prachtige verpakking maken dit weer helemaal goed.

Ik hoop dat Benefit ook de andere box blushes en bronzers gaat uitbreiden met powder highlighters!

Benefit Dandelion Twinkle koop je voor €36,50 via Sephora.fr

Vanaf juni (als het goed is) is Dandelion Twinkle ook verkrijgbaar bij Douglas!

Update (26 mei): NU VERKRIJGBAAR bij Douglas! voor €34,68.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s