Essence Singles swatches + review

Eyeshadowsingles, highlightersingles, blushsingels… een hoop beautymerken zijn niet onbekend met het aanbieden van losse pans waarmee je dan vervolgens een eigen palette samen kunt stellen, door de pans bijvoorbeeld in een Z-Palette te stoppen.

Op die manier kan je altijd je eigen perfecte kleuren kiezen en combineren tot een palette dat voor jou dat ideale look maakt. Ik weet het zelf juist altijd wel te waarderen als er al nagedacht is over de kleuren in een palette en de samenstelling ervan en voor mijn Z-Palette koop ik dan af en toe een losse oogschaduw om de mooie palettes die ik al heb aan te vullen, of omdat een kleur heel uniek is en mooi om af en toe eens te gebruiken.

Recent kwam Essence ook met singles op de markt: oogschaduws, highlighters, lippowder, fixing powder en blush. Toen het net uitkwam kocht ik er al een paar om te proberen en vorige week kocht ik nog eens vier oogschaduw pans uit hun speciale birthday collectie.

Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.01.41Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.05.00

Het eerste wat me opviel is dat deze pans toch behoorlijk wat groter zijn dan de gemiddelde single pans. Dat betekent meer product (1,7 gram versus de veel voorkomende 1,5 gram) maar ook dat de pans niet in de gemiddelde palettes passen (wel in de Z-Palettes natuurlijk maar niet in de palettes waar je de pans in kan klikken). Daar heeft Essence ook een oplossing voor: ze hebben hun eigen klikpalettes ontworpen!

De singles van Essence zijn niet van metaal dus voor de Z-Palettes heb je wel nog genoeg plakmagneetjes nodig om ze vast te zetten.

De singles uit de vaste collectie komen in een kartonnetje als omhulsel en de pans hebben een plastic dekseltje.

Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.02.14Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.02.33

Van links naar rechts: cotton candy, have a n’ice day! en tiffunny.

Al deze drie kleuren hebben een mooie shimmer waardoor de kleuren een beetje icy overkomen. De oogschaduws voelen vrij ruw aan, ik had ze graag wat meer creamy gezien zodat ze makkelijker zijn in het aanbrengen, ze egaler zijn en beter blijven zitten. Het zijn nu hele poederige oogschaduws (de fall-out is overigens niet heel extreem, dus dat valt mee). De pigmentatie valt me ook een beetje tegen maar gelukkig zijn de kleuren wel aardig op te bouwen voor meer intensiteit.

Uit de normale collectie kocht ik ook een highlighter, fixing powder en een lippowder. De pans zijn hetzelfde met de dekseltjes.

Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.03.53

De highlighter powder is al een stuk minder poederig dan de oogschaduws maar ik vind de kleur heel ‘gewoontjes’: helemaal geen shimmer en weinig kleur. Het doet me meer denken aan een goede matte basisoogschaduw. Dat is in ieder geval waar ik het voor ga gebruiken!

De fixing powder is dan weer super intens in de witte kleur en voelt ook redelijk creamy aan. Maar voor een fixing powder heb je dan weer liever iets wat meer poederig is en minder in de pigmentatie, omdat je geen witte gloed over je gezicht wilt!

Tot slot de lip powder in de kleur 03 take the lead. Ik heb nog nooit eerder een lip powder geprobeerd en hiervan ben ik best onder de indruk! De lip powder is het enige product met echt goede pigmentatie (je ziet het op de swatch, het knalt eruit) en het product is vrij creamy voor een poeder, waardoor er geen fall out is. Ik heb de powder gewoon met mijn vinger aanbracht op mijn lippen en eerst viel me de droogheid op (want het is tenslotte een poeder dat je aanbrengt op je lippen).

Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.05.11

Het effect dat het lippoeder geeft is wel heel mooi: een beetje als een lipstain! Niet zo intens als de swatch maar wel nog steeds mooi en natuurlijk. (Het lijkt op de foto trouwens alsof ik een snor heb maar no worries het is schaduw hahaha).

De lippoeder blijft ook opvallend goed zitten: na het drinken en eten was de kleur nog net zo mooi. I’m impressed!

Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.01.19Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.04.05Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.04.14Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.04.19Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.04.25

Uit de verjaardagscollectie kocht ik de volgende vier oogschaduws: best friends are forever, having a good time, celebrate good times en the sun is shining.

Ik viel vooral voor de verpakking met confetti! De confetti zit er gelukkig niet los in maar in een dubbele wand van de verpakking.

Bij deze vier oogschaduws heb ik voornamelijk weer dezelfde mening: het product is super poederig en voor een beetje kleur moet je het product opbouwen. De paarse en gele kleur waren iets minder stroef en meer creamy, maar de kwaliteit vind ik nog steeds niet om over naar huis te schrijven.

De Essence singles kosten €1,59 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dat Essence nu met deze singles komt vind ik erg leuk en de prijs is zeker niets op aan te merken. Als je meerdere producten wilt proberen (lippoeder, highlight, fixing powder, oogschaduw), dan is het leuk om de singles aan te schaffen. Verwacht echter geen hoge kwaliteit: de producten zijn over het algemeen poederig en stroef. Bovendien zijn de producten ook niet gemaakt om lang te kunnen dragen: met een stuk keukenrol waren de swatches in één veeg volledig weg te halen. Behalve de lippoeder, die bleef nog goed hangen.

Het product waarvan ik je wel aanraad het eens te proberen dat is de lippoeder! Beter in pigmentatie, intensere kleur, minder poederig en het geeft een mooi lipstain effect.

Voor wat betreft de oogschaduwsingles: voor ietsie meer (ze zijn €2,86 per stuk) kan je de NYX eyeshadow singles kopen en die zijn echt velen malen beter!

Dus, nice try Essence, maar de kwaliteit kan echt nog veel beter! Zeker als je het vergelijkt met oogschaduws die in hun palettes zitten, want ook die zijn al van veel betere kwaliteit.

Schermafbeelding 2017-05-27 om 11.01.30

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s