NYX Ultimate Shadow Palette Brights

Mijn ooglook maak ik eigenlijk altijd met bruine, gouden en soms wat roze tinten. Ik vind die kleuren het beste bij me staan en het zijn veilige keuzes. Hoewel de veilige keuzes mij prima bevallen, ging ik de laatste tijd steeds meer op zoek naar een pop of color in mijn look en ik vond het zeker leuk om mee te experimenteren. Ik kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk maar weinig ‘bijzondere’ kleuren in mijn oogschaduwopties had zitten en daar is gelukkig een hele simpele oplossing voor: op naar de winkel!

NYX is een make-up merkt dat druk bezig is met zich verspreiden door heel Nederland. Nog niet zo extreem lang hebben ze  hun eerste winkel geopend in Amsterdam en de laatste paar maanden zijn steeds meer Douglas filialen het merk gaan verkopen.

Zo ook de winkel bij mij in de buurt en laat ik nou net tegen het NYX Ultimate Bright eyeshadow palette aanlopen op het moment dat ik opzoek was naar een goed palette met veel en felle kleuren. De NYX Ultimate eyeshadow palettes schijnen echt top te zijn en ik had al een tijdje mijn oog op het Warm Neutrals palette, maar van die kleuren heb ik al veel variaties dus ik besloot dat het Brights palette een betere keus was.

Schermafbeelding 2017-05-31 om 14.39.13Schermafbeelding 2017-05-31 om 14.38.57

De foto’s heb ik gemaakt na het palette al een keer geswatcht te hebben dus het is geen ‘virgin’foto meer, maar de beauty van dit palette kan je ook nu niet omheen toch?!

16 verschillende knallende kleuren die voor elke eyelook als aanvulling gebruikt kunnen worden maar zeker ook toegepast kunnen worden in een all brights eyelook!

Schermafbeelding 2017-05-31 om 14.39.43

De swatches! Hier word je toch blij van? De formule van de oogschaduw is aan de chalky kant, maar niet zo chalky dat het poederig en klonterig is in het gebruik en bij de swatches. De formule van de oogschaduws is in dit geval dan vooral een voorkeurkwestie. Ik merkte wel dat de pigmentatie niet bij alle kleuren in 1 keer knalde zoals op de swatches maar deze kleuren zijn wel verrekte goed op te bouwen! Vooral de blauwe, groene en gele kleuren waren al direct bij de first swipe super gepigmenteerd, de rood/roze kleuren hadden twee of drie laagjes nodig.

Tijdens het gebruiken van de kleuren voor een ooglook werd ik verrast door hoe fijn de oogschaduw werkt. De opbouw is heel makkelijk en er moet zelfs voorzichtig gedaan worden met het aanbrengen van de kleur want je zit zo too much (afhankelijk van de look natuurlijk of er een too much bestaat of niet 🙂 ). De oogschaduw had wel een pietsie fall out maar dat was makkelijk weg te vegen met een grote poederkwast.

Ik maakte deze look met de twee oranje kleuren opgebouwd in mijn crease, een van de knalroze kleuren op mijn ooglid en om mijn buitenste ooghoeken nog wat aan te zetten gebruikte ik de rood/rozige kleur (het meest links op de swatches).

Voor een zomerlook zie ik mezelf de kleuren al helemaal gebruiken! Ik moet wel nog even oefenen though, want met bruine/gouden kleuren is het heel makkelijk om slecht blendwerk te verbergen en bij de felle kleuren zie je het van 50 meter afstand al, haha.

Het palette bevalt mij dus heel goed! Het is geen grensverleggende kwaliteit (als in, het Warm Neutrals palette ga ik waarschijnlijk niet kopen omdat ik al veel van dezelfde kleuren heb en de kwaliteit van dit palette niet zo speciaal is dat ik hem alsnog wil hebben) maar als je opzoek bent naar een oogschaduwpalette met veel kleuren en van goede kwaliteit tegen een goede prijs, dan kan ik je de NYX Ultimates palettes zeker aanraden! NYX valt wat betreft prijs denk ik net binnen de noemer budgetmake-up maar de producten zijn wel sowieso duurder dan die van een merk als Essence of Catrice.

Het NYX Ultimates Eyeshadow Palette in Brights koop je voor €18,95 bij Douglas of in de NYX Store. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s