Mac x Fleur De Force lipstick

Dan komt Mac Cosmetics met een toffe lipstickcollectie in samenwerking met bekende beautymensen van over de hele wereld en dan kiezen ze geeneens een Nederlander uit… mmm beetje jammer, haha. Ik had het super leuk gevonden als ze Nikki Tutorials hadden gevraagd om een eigen lipkleur te ontwerpen bijvoorbeeld!

Gelukkig brachten ze met genoeg toppers een lipstick uit. Het meest enthousiast was ik zelf over Fleur De Force (Britse Beauty Youtuber) en ik was erg blij dat ik de lipstick wist te bemachtigen. Alle lipsticks zijn namelijk LE, waren super snel uitverkocht en eigenlijk ook alleen in het land te krijgen van de ontwerper van de lipstick. Gelukkig was daar Selfridges die internationaal shipt, waardoor ik de fijne nude lipstick toch wist te bemachtigen. Kijk met mij mee naar de Fleur De Force lipstick!

Schermafbeelding 2017-06-06 om 12.11.48Schermafbeelding 2017-06-06 om 12.11.59Schermafbeelding 2017-06-06 om 12.13.56Schermafbeelding 2017-06-06 om 12.16.27Schermafbeelding 2017-06-06 om 12.12.06

De lipstick is een peachy/bruine kleur met een cremesheen finish. De cremesheen finish van Mac is buttery, glanzend en hydraterend. Ikzelf ben meer van de matte lipstick van Mac maar het kan nooit kwaad om ook een paar andere finishes in je collectie te hebben, zodat je kunt afwisselen.

De collectie met alle Influencer lipsticks bestaat uit kleuren geïnspireerd op de Spring/Summer ’17 trends op de catwalk. De Influencers konden zelf dan de kleur daarbij kiezen, evenals de finish van de lipstick.

Schermafbeelding 2017-06-06 om 12.12.39Schermafbeelding 2017-06-06 om 12.12.21Schermafbeelding 2017-06-06 om 12.13.38

Fleur De Force koos voor een cremesheen finish omdat dat haar favoriete finish is. Hoewel ik dus eerder voor matte ga, ben ik het met haar eens dat de finish super fijn is. Het voelt zacht aan je lippen en is verzorgend, en tegelijkertijd heeft de kleur wel gewoon veel pigment en goede dekking, zoals je op de swatch kunt zien.

Schermafbeelding 2017-06-06 om 12.13.46

De kleur is echt iets nieuws voor in mijn collectie, zowel tussen mijn Mac lipsticks als tussen al mijn andere lipproducten. Op de swatches hierboven zie je (allemaal Mac):

Only You – Fleur De Force – Velvet Teddy – So Select Dirty Rose – Twig

Zoals je ziet lijkt niets echt op de kleur. Velvet Teddy heeft gemeen dat het een bruinige kleur is maar Fleur De Force is in vergelijking dan weer sheer en oranje en Velvet Teddy is sowieso een matte lipstick.

Schermafbeelding 2017-06-06 om 12.28.24

Ik moest ook nog even denken aan Exposed matte liquid lipstick van Kylie Cosmetics omdat die vrij bruin/oranje is vergeleken de andere liquid lipsticks die ik heb. De overeenkomsten zie ik op de swatches (dat bruine en oranje) maar ook Exposed is weer een hele andere kleur (meer kaneel en Fleur De Force is dan meer peachy).

Long story short: de Mac x Fleur De Force lipstick heeft een unieke nude kleur!

Op de linkerfoto heb ik geen lipstick op en rechts dus de Fleur De Force lipstick. Tot mijn verbazing vind ik het echt een leuke kleur voor mijzelf. Het is een rustige nude kleur (als in, het springt niet van een kilometer afstand al in het oog) en het is bij vrijwel elke make-up look wel mooi. Ik gebruik het nu al een lipstick die ik veel bij me draag in mijn tas zodat ik een geschikte lipstickkleur bij me heb voor eigenlijk elke situatie wel.

En wat ik al zei: de cremesheens van Mac dragen super fijn en ook bij deze lipstick heb ik nauwelijks door dat ik de lipstick nog draag, terwijl de kleur wel heel goed blijft zitten. Ik ben er blij mee!

De Mac x Fleur De Force lipstick is helaas overal al uitverkocht, maar gelukkig heeft Mac nog veel meer mooie lipstickkleurtjes!

Mac Lipsticks koop je voor €19,50 via Maccosmetics.nl, via Douglas.nl of in een van de Mac winkels/counters!

Tip: mocht je ooit een keer naar de Verenigde Staten gaan of iemand kennen die er naar toe gaat: in de VS zijn Mac lipsticks goedkoper! Daar kosten ze namelijk slechts $17 en dat is omgerekend zo’n €15,20.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s