Nieuwe merken ontdekken: The Estée Edit

De meeste mensen kennen Estée Lauder wel. Er zijn ook een hoop mensen die Estée Lauder associëren met volwassen dames en dames op leeftijd. Ik zal ook de eerste zijn die toegeeft dat ik nooit echt naar producten heb gekeken van Estée Lauder want inderdaad, ik had niet het idee dat het voor jonge meiden/jonge vrouwen is. Toen ik mij voor Glamour Beautylovers inschreef, kon ik kiezen voor Clinique en Estée Lauder en daar koos ik toen ook voor Clinique om dezelfde reden: is Estée Lauder niet veel te oubollig?

Estée Lauder was zich bekend van dit imago en besloot daarom met een zussenmerk te komen: The Estée Edit! Kendall Jenner werd ingezet als gezicht van het merk (ze ontwierp zelfs een oogschaduwpalette voor hen) en al gauw stond The Estée Edit op de kaart als jong, fris merk!

Schermafbeelding 2017-06-05 om 20.53.21.png

ESTÉE EDIT IS A SIMPLIFIED SELECTION OF INSTANT-IMPACT ESSENTIALS. WE GET YOU OUT THE DOOR FEELING CONFIDENT AND LOOKING FRESH. NO COMPLICATED STEPS. NO FANCY JARGON. JUST THE BASICS IN 3 FINISHES FOR YOU TO BUILD ON. FOCUS ON YOUR FEATURES (EYES, CHEEKS, LIPS, SKIN), FIND YOUR FINISH (MATTE, GLOW, GLOSS) AND LEAVE THE REST TO US. 

De producten van het merk kenmerken zich door de simpele, strakke uitstraling in het wit en zilver met blauwe details.

Schermafbeelding 2017-06-05 om 20.05.58

Om het merk eens uit te proberen besloot ik een paar producten aan te schaffen. Dat ging trouwens gewoon via de Estée Lauder website waar je een luxe cadeaubox (donkerblauw met gouden details) helemaal gratis bij elke bestelling krijgt en een miniatuur product vanaf een bepaald product cadeau krijgt. Is nooit verkeerd toch, een miniatuur product om uit te proberen?

Schermafbeelding 2017-06-05 om 20.07.54Schermafbeelding 2017-06-05 om 20.08.04

Fluid Metal Eyeshadow in 02 Got It Bad – $24,00 via Estée Lauder

Een vloeibare oogschaduw met heel veel glans, daar was ik erg benieuwd naar! De verpakking vind ik tof, zilver glimmend en dan met de kleur van de oogschaduw net zichtbaar in het midden. De applicator is zoals dat van een lipgloss maar dan is het steeltje net voor de applicator gebogen, zodat je makkelijk bij je ooglid komt.

Het aanbrengen van het product is makkelijk, het droogt ook snel genoeg op zodat je geen last hebt van vlekken op de bovenkant van je oog als je teveel beweegt met je ooglid. De kleur vind ik mooi en ook goed gepigmenteerd. Wat ik wel erg jammer vind is dat de metallic shine maar vanaf één bepaalde manier van lichtinval echt shiny is en verder bedekt het dan eigenlijk alleen maar mijn ooglid met een beetje kleur. Het is een leuk product en de formule is goed, maar ik denk dat er betere alternatieven zijn (zoals de Magnificent Metals Glitter & Glow Liquid Eyeshadows van Stila).

Schermafbeelding 2017-06-05 om 20.09.20

Helemaal links op de foto zie je de oogschaduw. Zoals je ziet is de kleur goed en de glow mooi, maar op deze foto valt het licht er ook goed op. Verder kan je goed zien dat het product ook niet erg dekkend is: het heeft wel echt een base oogschaduw nodig om goed te dekken.

Schermafbeelding 2017-06-05 om 20.08.13Schermafbeelding 2017-06-05 om 20.08.20Schermafbeelding 2017-06-05 om 20.08.28

The Blackest Liner – $22 via Estée Lauder

Een eyeliner in de vorm van een viltstift… dat klonk veelbelovend! Ik ben niet zo’n held met eyeliner zetten dus een viltstift die je goed vast kan houden en een stevige applicator is volgens mij gewoon wat ik nodig heb (en okee, oefening)!

De huls van het product voelt inderdaad stevig in het vasthouden maar het weegt bijna niets dus dat maakt het dan weer wat goedkoop. De felt-tip vind ik super fijn werken: een lijntje trek je zo! Het is wel zo dat je de eyeliner behoorlijk plat moet houden om voldoende product uit het puntje te krijgen en dan heb je dat je oogschaduw op derest van de felt-tip gaat zitten dus dat is iets minder. Maar al met al is dit wel de meest fijne liner voor mij in gebruik; het meest makkelijk zeg maar.

Schermafbeelding 2017-06-05 om 20.09.20

Op de swatch zie je hoe goed gepigmenteerd het product is en hoe scherp het lijntje is. Met dit product ben ik tevreden! Ik heb het helaas nog niet gedragen op een moment dat het waterproof had moeten zijn maar daar wordt bij het product ook niets over gezegd (behalve een beloofde 12-hour wear en fade proof) dus ik verwacht dat het net als de gemiddelde eyeliner goed is voor panda-ogen. Het blijft in een gewone situatie wel aardig zitten, ik moest best wat aandacht besteden aan het verwijderen ervan met oil based make-up remover.

The Flash Photo Kit – $25 via Sephora.

The Flash Photo Kit bevat twee small sized producten die je helpen om picture perfect te zijn als er een foto gemaakt wordt met flits. Dit doen ze door bepaalde ingrediënten die het licht zodanig weerkaatsen, dat je er op je mooist uitziet. Omdat ik het bijzonder en vernieuwend vond klinken, kocht ik ook voor deze kit (en twee miniatuur producten zijn altijd leuk om te testen).

De kit bevat Flash Photo Powder in 01 Blue Bright dat lichtblauw is en bij een flits egaal wit wordt (zie foto’s). Het is een zacht poeder dat wel stroef is om uit de compact te krijgen. Met een kwast was het moeilijk op te pakken, ik tapte het dus met mijn vinger onder mijn oog om eens te kijken en vergelijken wat het doet!

Ook de Flash Photo Gloss in 01 White Flash deed ik op om te testen met flits. Deze gloss belooft je tanden witter te laten lijken door blauwe pareltjes in de gloss. In principe is het gewoon een clear gloss maar met flits zie je inderdaad een blauw/paarse reflectie.

Schermafbeelding 2017-06-05 om 20.09.20

De meest rechter swatch is van de gloss (clear, zie je bijna niet) en de wittige swatch daarnaast is van het poeder. Je ziet ook bij de poeder nauwelijks dat het lichtblauw is, dat zie je pas in grotere hoeveelheid/in de compact.

Ik heb alle producten op mijn linkeroog aangebracht (voor jullie rechts). De ooglook maakte ik met bruine oogschaduw van een ander merk als basis. Op mijn ooglid gebruikt ik de Fluid Metal Eyeshadow en tot slot The Blackest Liner (die ik dus heel fijn vond werken).

Onder mijn oog bracht ik het Flash Photo Powder aan en op mijn lippen deed ik de Flash Photo Gloss. Van het poeder zie je eigenlijk niet zoveel en de gloss is gewoon een clear shiny gloss.

Er moest natuurlijk ook even een (lelijke) flitsfoto gemaakt worden om te kijken hoe het poeder en de gloss het doen. Tot mijn blijde verrassing doet het poeder echt zijn werk! Ik vind dat de huid onder mijn opgemaakte oog er veel egaler en wakkerder uitziet dan het niet opgemaakte oog (er is geen concealer aan te pas gekomen). Dit poeder ga ik bewaren voor feestjes waarvan ik weet dat er geflitst gaat worden!

Schermafbeelding 2017-06-05 om 20.15.32

Dit is de gloss gefotografeerd met flits. Je ziet een klein beetje blauw/paarse reflectie maar dat is het dan ook wel. Voor het wit van mijn tanden deed het helaas geen wonderen, dus de neppe glimlachfoto laat ik maar even achterwege ;). Wie weet werkt het wel met professionele flitsers en camera’s, maar met een iPhone flits dus helaas niet!

Mijn eindoordeel van The Estée Edit is dat ik het idee van easy en quick make-up een leuk idee vind en ze hebben een paar producten uitgebracht die er echt mogen zijn (zoals hun oogschaduwpalettes en The Blackest Liner). Maar verder zijn er vooral veel producten die alle andere merken ook hebben en dus niet speciaal of vernieuwend zijn (daarin is Milk Makeup sterker vind ik). The Blackest Liner is voor mij een succes en het Flash Photo Powder doet wat het beloofd, dus die ga ik zeker nog eens gebruiken. Maar voor de gloss en de oogschaduw weet ik wel betere alternatieven!

Afsluitend nog even: ik zie maar weinig hot news voorbij komen over het merk op beautynews pagina’s zoals die van Trendmood, dat was vlak na de launch van het merk veel meer. Van MilkMakeup zie ik dan weer wel vaak releases voorbij komen en Milk Makeup en The Estée Edit kwamen ongeveer tegelijk op de markt. Zowel op de site van Sephora als van Estée Lauder is het merk sterk in de aanbieding… (aanbiedingen bij Sephora zijn schaars). Zou het niet goed lopen of komen ze gewoon met een hele nieuwe collectie? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s