Tarte Tarteist Treats + Tarteist pro to go eyeshadow palette

Eerder schreef ik op Weeks of Beauty over het geweldige Tarte Tartelette Tease palette. Een schattig klein palette met zes oogschaduwkleuren van super kwaliteit. Het is echt een van mijn favorieten en dat maakte mij zo enthousiast toen ik zag dat Tarte een nieuwe klein palette had uitgebracht!

Het palette was zowel los als in een setje te krijgen: Tarteist Treats. Ik besloot voor het setje te gaan om zo voor een goede deal ook een mascara en een lippie er bij te krijgen. Kijk met me mee!

Schermafbeelding 2017-06-11 om 15.37.36Schermafbeelding 2017-06-11 om 15.37.19 Het setje bevat de volgende producten:

  • Tarteist Pro to Go eyeshadow palette;
  • Tarteist lash paint mascara;
  • Tarteist glossy lip paint in wcw

Schermafbeelding 2017-06-11 om 15.38.00Schermafbeelding 2017-06-11 om 15.38.32

Dit palette bevat 6 oogschaduwkleuren. Drive, stylin en crisp zijn matte, hype, boxx en dominate zijn metallic. Net als het Tartelette Tease palette bevat dit palette 6 basickleuren waar je veel verschillende looks mee kunt maken.

Het palette heeft een spiegel aan de bovenkant. De buitenkant is ruw en zwart (als een soort rubber) met gouden details. Het deel waar de oogschaduws zitten is van goud spiegelend plastic.

Schermafbeelding 2017-06-11 om 15.40.47

Swatches v.l.n.r.: drive – stylin – hype – crisp – boss – dominate

De oogschaduwkleuren zijn allemaal echt super gepigmenteerd en creamy. De matte kleuren zijn bij de eerste aanzet ietsie kruimelig maar dit is heel makkelijk uit te ‘smeren’ voor een mooie, egale swatch. De kleuren zijn al bij een eerste swatch intens maar ook nog eens makkelijk op te bouwen.

Wat me opvalt is dat de kleuren super creamy zijn maar ze ook met een kwast goede pigmentatie geven en op te bouwen zijn (unlike die van Cargo Cosmetics uit de Beautycon Box Spring 2017 of het Master Palette by Mario van Anastasia Beverly Hills, die waren namelijk zo extreem goed gepigmenteerd en creamy dat ze met de kwast lastig waren te gebruiken en het makkelijk was met slechts je vingers. De enige kleur waar ik dat bij merk dat is dominate. Vooral bij hype is de intensiteit en pigmentatie echt top, juist als het met een kwast wordt aangebracht.

Schermafbeelding 2017-06-11 om 15.38.40Schermafbeelding 2017-06-11 om 15.40.18

Een vergelijking van de twee kleine Tarte palettes. De kleuren hebben zeker wat van elkaar weg alleen dan is het Tartelette Tease palette 80% voor een natuurlijke look en het Tarteist Pro To Go palette juist 80% perfect voor een zwaardere (avond)look. En dat is dan hoe ik de kleuren zou gebruiken, je kan er natuurlijk zo creatief mee zijn als je zelf wilt.

Ik vind hype uit het Tarteist pro to go palette een hele fijne gouden kleur om op mijn ooglid te doen in roze/paarse looks.

Schermafbeelding 2017-06-11 om 15.41.13Schermafbeelding 2017-06-11 om 15.41.27

De Tarteist Lash Paint mascara had ik al eens gekregen in een Ipsy bag (dacht ik). Ik vind de verpakking 10x niets: je moet het borsteltje er namelijk uit trekken i.p.v. draaien en ik heb het idee dat de mascara dan alle kanten op vliegt. Verder maakt het mijn wimpers wel mooi: het spreidt mijn wimpers waardoor ze extra volume krijgen. Het maakt mijn wimpers helaas niet per stuk dikker en zwarter waardoor mijn wimpers meer opvallen en dat vind ik dan weer jammer. Het is een goede mascara maar niet eentje die ik full size zou kopen.

Daarnaast bevat dit setje ook de Tarteist glossy lip paint in de kleur WCW. Het is een prachtige berry lipgloss met een hele goede pigmentatie en dekking.

Schermafbeelding 2017-06-11 om 15.41.35

De lipgloss is wel heel gevoelig voor het opbouwen van kleur en dat kan met een lipgloss lastig zijn. Je ziet op de swatch al dat een beetje extra product (aan de rechterkant van de swatch) een veel donkerdere kleur betekent. Op je lippen moet je dus opletten dat je het product goed verdeeld anders krijg je veel kleurverschil.

Dit is de look die ik maakte met de producten.

Ogen: drive als basis in de crease, crisp als hoofdkleur in de crease. dominate over het hele ooglid (toch met de vinger aangebracht, derest had genoeg aan een kwast) en hype is het midden van mijn ooglid + de Tarteist lash paint mascara.

Lippen: Tarteist glossy lip paint in wcw.

Gezicht: Mac Pro Longwear pressed powder in medium plus. Blush uit het Too Faced Sweet Peach Glow palette. Sunlight als highlighter uit het Tarte skin twinkle lighting palette.

Met het oogschaduwpalette ben ik super blij en ik ga hem sowieso vaak gebruiken. De lipgloss is een mooie kleur voor een avondje uit/sultry look. De mascara zie ik mijzelf niet meer gebruiken.

Tarte Tarteist Treats koop je voor €25 via Tarte.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s