Pat McGrath LABS Lust MatteTrance Skin Show

Alle voorgaande producten van Pat McGrath LABS waren al super populair en exclusief, maar bij de launch van de Lust MatteTrance lipsticks ging de beautywereld helemaal uit zijn plaatje. De collectie met negen verschillende matte lipsticks werden door NikkiTutorials en Jeffree Star aangekondigd als de beste matte lipsticks van de wereld: dat maakten mensen alleen maar meer hyped over de producten.

Ik had zelf al een tijdje in mijn hoofd dat ik een keer iets van Pat McGrath LABS wilde toevoegen aan mijn collectie, alleen het was wachten op een product dat ik sowieso zou gaan gebruiken. Voorgaande kits/producten van het merk zijn o.a. kits voor glitterlips en dat is niet perse iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En toen was daar de collectie met prachtige, luxe matte lipsticks! Het was alleen nog een kwestie van het product weten te bemachtigen tijdens de launch en dat lukte!

Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.02.10Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.02.24Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.01.59

Ik koos voor een setje van drie lipsticks: De Lust MatteTrance Skin Show set die drie nude kleuren bevat: 1995, Omi en Flesh 3.

De gehele Lust MatteTrance collectie bevat 9 lipsticks: 3 nudes, 3 felle kleuren en 3 donkere kleuren. Per soort kleur is er een setje van te krijgen.

Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.02.35Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.02.44

Jullie weten hoe belangrijk ik een mooie verpakking van producten vind. De verpakking van Pat McGrath LABS staat bekend om het ‘pakket’ gevuld met de producten en heeeeeeel veel pailletten. De lipsticks zijn zelf in een soort snoepwrap verpakt die je echt open moet knippen (aan de ene kant zonde, aan de andere kant heel origineel). Het is echt super leuk als je de lipsticks uitpakt dat je de verpakking als het ware leeg’giet’ en er super duper veel pailletten uitvallen. Een en al luxe!

Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.04.19Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.04.39

De lipsticks zelf zijn ook echt pure luxe: een glimmend zwarte huls met gouden lippen erop en gouden randjes. De verpakking is voor een lipstick best zwaar, wat ik ook altijd positief vind bijdragen aan de luxe feel van een product.

Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.05.30Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.09.22Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.05.23

De kleuren van links naar rechts: 1995 – Omi – Flesh 3

Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.09.51Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.10.01Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.10.14Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.10.24Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.10.39Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.10.53

1995 en Omi vind ik echt onder nudes vallen, Flesh 3 ziet er in de huls al vrij donker uit en vind ik daarom een tikje misplaatst in deze set.

Voor de verpakking en look krijgen deze lipsticks echt 10000+ punten, want jeetje wat is dit mooi! Waar ik vooral heel erg benieuwd naar ben is of de lipsticks echt zo goed zijn: is de pigmentatie echt zo top als dat de beautyYoutubers beweren? Is de lipstick echt zo super duper matte?

Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.11.30

In de huls zien de lipsticks er echt mega matte uit, bijna als een soort krijt. Ik ga alleen 1995 en Omi swatchen, want Flesh 3 neemt iemand van mij over (voor mij is die te donker om dagelijks te dragen dus dan blijft ie maar liggen, zo zonde voor een exclusieve lipstick als deze!).

Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.11.41Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.11.51

Links is de swatch van 1995. Een rose bruine nude kleur. Rechts is Omi, meer een roze bruine mauve! Beide kleuren zijn up my street maar ik verwacht dat Omi mij het beste zal staan.

Wat me al opvalt bij de swatch is dat de lipsticks echt extreem creamy zijn. Ze zien er matte en droog uit, maar ze voelen zooooo creamy! De pigmentatie is top, daar hadden de beautyYoutubers helemaal gelijk in. Enkel door de creamyness van de lipsticks, vervalt er ook een stukje van het matte dat je in de huls ziet. Ik ben wel benieuwd hoe ze er in de huls dan toch zo mega matte uitzien terwijl ze zo creamy blijken te zijn!

Hier draag ik 1995. De lipstick gaat super smooth op je lippen en je voelt hoe hydraterend ze zijn. De pigmentatie is ook bij het aanbrengen top. Vanwege de creamy textuur is de lipstick tijdens het dragen net als op de swatch niet zo matte als dat het lijkt in de huls.

Hier draag ik Omi. Zoals verwacht ben ik echt dol op deze kleur! Net als 1995 is Omi super makkelijk aan te brengen en al gelijk met de eerste swipe met intense pigmentatie. De lipstick voelt creamy op de lippen, bijna glibberig zelfs!

Aangezien de lipsticks zo creamy zijn, was ik benieuwd naar hoe transferproof ze zijn.

Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.16.51

Helaas niet zo transferproof… dat vind ik erg jammer! Hoewel de lipstick in het begin dus behoorlijk afgeeft, blijft er ook na het transferen veel pigment over en blijft de kleur op je lippen gewoon intact. Het moet echt een paar keer goed afgeven met eten en drinken, voordat de kleur vervaagd. Nadat de eerste laag, de laag die zo creamy is, van mijn lippen af is, voelt de lipstick al wat droger aan en geeft het steeds minder af!

Schermafbeelding 2017-08-11 om 16.17.07

De Pat McGrath LABS Lust MatteTrance lipsticks scoren miles high op de uitstraling: luxe, mooi en strak! De verpakking waar de Pat McGrath LABS producten inkomen met alle pailletten maken het extra leuk om de lipsticks te openen.

De lipsticks zijn extreem goed gepigmenteerd (maar echt mega mega goed), goed matte en voelen creamy aan. Hoewel de intensiteit van de matte finish tegenviel (in verhouding tot de reviews en hoe de lipstick er in de huls uitziet), blijft het bijzonder dat een matte lipstick zo creamy aanvoelt. Dat komt namelijk niet veel voor!

De lipsticks geven in eerste instantie best behoorlijk af, maar als het eerste laagje weg is (bijvoorbeeld door af te happen op een tissue), kan je prima eten en drinken zonder dat alles helemaal onder zit (en geeft we nog steeds een beetje af). De kleur is zo gepigmenteerd dat het best een beetje slijtage kan hebben.

Ik ben erg blij met mijn aankoop omdat de pigmentatie van de lipsticks zo goed is en omdat de verpakking zo episch is. Echter, de lipsticks zijn wel erg prijzig en de pigmentatie van MAC lipsticks is niet eens zo heel veel anders.

Ik zou niet zo snel nog meer Pat McGrath LABs LUST: MatteTrance lipsticks kopen vanwege de prijs, maar ik ook zeker geen spijt van deze aankoop, want je krijgt er een hele uitpakervaring bij! 🙂

De LUST: MatteTrance lipsticks kosten $38 per stuk. Een Trio zoals dit Skin Show setje, kost $95 ($31,67 per stuk).
Op de website van Pat McGrath LABS is alles uitverkocht, via Sephora zijn er nog een aantal te koop. Een restock is niet uitgesloten!

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s