Waarom namaak make-up gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid!

Vandaag keek ik deze video van Refinery29 over de wereld van namaak cosmetica en de gevaren hiervan. Ik denk dat er genoeg mensen zijn die deze namaak cosmetica kopen want een Mac lipstick voor €3, een Kylie Lip Kit voor €7 en een Too Faced oogschaduw palette voor slechts €15, wie wilt dat nou niet!?

Ik snap de charme van deze producten: top merken voor lage prijzen; producten die tegenwoordig nauwelijks meer van echt te onderscheiden zijn. Het lijkt te goed om waar te zijn en dat is het ook: de kwaliteit van deze producten wordt totaal niet gecontroleerd en de fabrikanten gooien er vanalles in om het product maar zo identiek mogelijk te krijgen. Voor je het weet smeer je dus zomaar een lipstick op met lood daarin!

Meerdere artikels zijn al geschreven over neppe cosmetica, maar nu heeft Refinery29 ook een korte documentaire uitgebracht hierover die heel interessant is om voor iedereen te kijken! Be informed!

Ikzelf heb ook echt wel eens overwogen een neppe Limecrime Velvetine voor een paar euro’s van AlieExpress te kopen maar toen ik mij ging verdiepen in deze counterfeit make-up, bedacht ik mij.

Natuurlijk, het is aan iedereen zelf om er wel of niet voor te kiezen om neppe make-up te kopen. Maar lieve lezers, denk heel goed na en wees op de hoogte van de risico’s! Als je denkt dat iets te mooi is om waar te zijn (wat betreft prijzen), dan is dit het ook in de meeste gevallen!

 

8 comments

 1. Ik heb hier persoonlijk ook al wel over nagedacht om het te koen maar ik verkies dan toch om even wat door te sparen en het echte producten te kopen. Je hebt immers maar een gezichtje 😉

  Liked by 1 person

 2. ben ook echt benieuwd of essence en dat andere merk bij Kruidvat en trekpleister er onder vallen maar ja ik weet wel dat we soms van alles opsmeren,…en je soms niet wil weten wat de ingrediënten zijn…en soms hoor je over kanker verwekkend..maar ja is idd wel slim eens in te verdiepen..mish kan je een blog schijven welke goedkopere make- up merken wel safe zijn hihi…interessante log hoor en fijne dag

  Liked by 1 person

  • Alle merken die in Nederlandse winkels worden verkocht zijn veilig! Natuurlijk kan er altijd een onderdeel inzitten waar je allergisch voor kan zijn maar dat is persoonlijk en heeft niets met het merk zelf te maken. Dat is net zo iets als dat er mensen zijn die allergisch zijn voor pinda’s en anderen hebben nergens last van. Merken die in Nederlandse (/Europese) winkels worden verkocht zijn altijd veilig omdat er strenge richtlijnen zijn waar merken zich aan moeten houden willen ze verkocht kunnen worden in Nederland. Geen zorgen dus over merken als Essence en huismerken. Die zijn op en top!
   Mijn blog gaat over de namaakmerken: random make-upproducten waar bijvoorbeeld het Kylie merk op geplakt wordt. Die nepproducten worden sowieso niet in winkels verkocht! Het belangrijke hierbij is dat je altijd na moet denken over waar je het product koopt!

   Like

  • Kylie Jenners van de Kardashians inderdaad! Haar make-up is erg populair om nagemaakt te worden omdat het prijzig is en relatief lastig te krijgen. Haar officiële make-up koop je hier: https://www.kyliecosmetics.com/. Zie je haar make-up op een andere webshop of AlieExpress o.i.d. langskomen dan weet je dat het nep is!

   Liked by 1 person

   • Ah altijd handig te weten.ik koop eigenlijk alleen make-up in ned en in winkel..nou alleen eens Yves rocher make-up online besteld hihi maar verder buiten ned nooit iets besteld ook niet via eBay enz…meestal wil ik goed kunnen zien wat ik koop.Máár altijd handige tip je kan eens via internet iets zien aan mooie make-up en nep is dan niet chill

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s